OP 10 MINUTEN VAN HEIGHTS OF KORTRIJK

Ontdek de tijdloze schoonheid van het verleden

Duik diep in de rijke geschiedenis van Kortrijk terwijl u enkele van de meest iconische en betoverende erfgoedlocaties van de stad verkent. Van middeleeuwse torens tot vredige begijnhoven, onze stad biedt een schat aan historische pracht die wacht om ontdekt te worden. Hieronder vindt u een voorproefje van enkele van de meest opmerkelijke locaties die u niet mag missen:

Heights Of Kortrijk
Broeltorens & verlaagde Leieboorden
Begeinhof
Baggaertshof
Belfort
Artillerietoren
Vlasmuseum

De verlaagde Leieboorden & imposante Broeltorens

Laat u betoveren door de schilderachtige schoonheid van de verlaagde Leieboorden en de imposante Broeltorens, op slechts tien minuten loopafstand van ons hotel. Wandel langs de rustige waterkant van de Leie en laat de kalmerende sfeer u meevoeren terwijl u geniet van het prachtige uitzicht op de omringende natuur en historische gebouwen. De verlaagde Leieboorden vormen een oase van rust en sereniteit in het hart van de stad, ideaal voor een ontspannen wandeling of een moment van reflectie.

Begeinhof

Het Begijnhof van Kortrijk omvat zowel een pleinbegijnhof als een straatbegijnhof en strekt zich uit over een oppervlakte van 0,7 hectare. Ondanks de eeuwen van tumultueuze geschiedenis heeft dit juweel van architectuur en erfgoed zijn authentieke charme weten te behouden. Wandel door de geplaveide straten en bewonder de karakteristieke huisjes uit de 17e eeuw, elk met hun eigen verhaal en geschiedenis.

Vandaag de dag is het Begijnhof van Kortrijk niet alleen een plek van historisch belang, maar ook een levendige gemeenschap waar bewoners en bezoekers samenkomen om te genieten van culturele evenementen, tentoonstellingen en momenten van bezinning.

Onze Lieve Vrouwekerk

Een architectonisch meesterwerk dat een belangrijk symbool is van de rijke geschiedenis en culturele erfgoed van de stad.

Stap binnen in de majestueuze gewelven van de Onze Lieve Vrouwekerk en laat je betoveren door de indrukwekkende glas-in-loodramen, eeuwenoude fresco’s en verfijnde sculpturen die de heilige ruimte sieren.

Belfort van Kortrijk

Een UNESCO-werelderfgoedlocatie én een symbool van de stad. Deze imposante middeleeuwse toren, gebouwd in de 14e eeuw, biedt een adembenemend uitzicht op de stad en herbergt een schat aan historische artefacten en verhalen. De belforttoren maakte deel uit van de middeleeuwse “oude” of “kleine” Lakenhalle die dateert van 1411. De toren helt tegenwoordig lichtjes over.

Baggaertshof

Ontdek de rust en sereniteit van het Baggaertshof, een betoverende oase van groen in het hart van Kortrijk. Dit historische begijnhof, oorspronkelijk gesticht in de 17e eeuw, ademt een sfeer van vreedzame contemplatie uit te midden van prachtige tuinen en karakteristieke huisjes. Laat u betoveren door de tijdloze charme van deze verborgen schat van Kortrijk.

Texture (Vlasmuseum)

Een bezoek aan Texture, het Vlasmuseum, is allesbehalve oubollig. Het museum biedt een fascinerende kijk op de veelzijdigheid en geschiedenis van vlas. Op de begane grond ontdek je verschillende toepassingen van vlas, compleet met uitgebreide uitleg. Hier vind je ook microscopen en televisies die je kennis laten maken met de wereld van vlas.

Op de eerste verdieping worden de werktuigen en de geschiedenis van vlas en de ontwikkeling van de Vlasregio gepresenteerd, allemaal prachtig gepresenteerd. Ten slotte, op de bovenverdieping, worden enkele prachtige stukken stof tentoongesteld, die het hoogtepunt vormen van de vlasindustrie. Een bezoek aan dit museum is absoluut de moeite waard!

Artillery Tower

Dit historisch monument uit de 14de eeuw is één van de weinige restanten van de middeleeuwse Franse voorburcht. Deze werd samen met de toenmalige burcht opgericht door de Franse koning Filips de Schone in het kader van de Frans-Vlaamse oorlog tegen de graaf van Vlaanderen.

Op zich valt er weinig tot niets te zien aan de Artillerietoren, waardoor je deze zeker overslaan bij een bezoekje aan Kortrijk.