op 5 minuten van heights of kortrijk

Ontdek het bruisende hart binnen handbereik

Slechts op vijf minuten loopafstand wacht u een levendige ervaring in het winkelwandelgebied en het historische centrum. Laat u betoveren door de charmante boetieks, trendy winkels en gezellige cafés die langs de geplaveide straten verspreid liggen.

Heights Of Kortrijk
Winkelwandelgebied Lange en Korte Steenstraat
Winkelcentrum K
Veemarkt Kortrijk
Overbekeplein

Lange en Korte Steenstraat

In Kortrijk zit het shoppen in de genen. De Lange Steenstraat en de K in Kortrijk vormen samen de kloppende shopader van Kortrijk, voorzien van groene ontmoetingsruimtes met zitbanken en zitblokjes voor kinderen. Het indoor en outdoor shoppen vloeit hier naadloos in elkaar over. Deze shopzone is trouwens volledig verkeersvrij! Maar ook op andere plekjes poppen overal leuke winkeltjes op.

Winkelcentrum K

Een plaats waar mode, vrije tijd, interieur, horeca en zoveel meer samenkomen. K in Kortrijk telt 80 winkels, verspreid over 34.000 m², en heeft een ruime ondergrondse parking ter beschikking. Hier vind je zowel lokale handelaars als grote ketens, voor de ultieme winkelbeleving. Je stapt er met een grote glimlach binnen, om even later terug naar buiten te wandelen met allerlei leuke spullen en een hoofd vol inspiratie. Het winkelcentrum waar jong en oud zich thuis voelen!

De Veemarkt

Omwille van het vee dat er reeds eeuwen verhandeld werd en het slachthuis dat er tot midden jaren 1990 stond, staat dit plein nog steeds bekend als de Koeienmarkt. Het plein is gesitueerd tussen de Sint-Janslaan/ Wijngaardstraat waar zich de hoofdingang van het winkelcentrum bevindt. Het plein is autovrij en zijn er diverse cafés met terrassen, speelelementen, sfeervolle verlichting, bomen, zitbanken én de fontein ‘De Dorstigen Laven’.

Het Overbekeplein

Het Overbekeplein ligt nabij het historische stadsdeel en de Sint-Maartenskerk. Het plein kreeg onlangs een opsmuk, want de stad wil het aantrekkelijk maken voor leuke winkeltjes. Met de Love Chairs, stadspomp en een avontuurlijke speelzone voor kinderen is dit een plekje om gezellig te keuvelen of te genieten van een kleinschalig evenement.

Wanneer men doorloopt vallen nog tal van kleine winkeltjes te ontdekken in de overdekte zone.