Sinksen Kortrijk 17 – 20 mei 2024

🎉 Sinksen 2024 is officieel gelanceerd!

De Sinksenfeesten zijn al decennialang de grootste volksfeesten van Kortrijk en nemen tijdens het verlengde Pinksterweekend de hele binnenstad over. Dit grootschalige evenement transformeert Kortrijk in een levendig feestgebied met optredens, straattheater en een uitgebreide rommelmarkt die op Pinksterzondag en -maandag de straten vult.

Verloop

De feesten worden om 14:00 uur geopend door de belleman van Kortrijk. De Sinksenfeesten beginnen op de zaterdag voor Pinksteren en duren tot en met Pinkstermaandag. Hoewel de traditionele Sinksenstoet niet meer plaatsvindt, blijft de binnenstad tijdens het evenement een verkeersvrije zone waar straatartiesten uit binnen- en buitenland muziek, sketches en acrobatiek brengen. De belangrijkste locaties zijn de Grote Markt, het Schouwburgplein, het Begijnhofpark, het Vandaleplein en de Houtmarkt.

Daarnaast zijn er gratis optredens van (inter)nationale artiesten op verschillende podia, mogelijk gemaakt door de stad.

Een vast onderdeel van de Sinksenfeesten is de grote rommelmarkt, een van de grootste van het land, die samen met de jeugdrommelmarkt de hele binnenstad inneemt. Ook de traditionele Peperbollenworp vindt plaats op de Grote Markt, waarbij typische Kortrijkse peperbollen worden uitgedeeld.

Festivals binnen de feesten

Diverse organisaties organiseren tijdens de Sinksenfeesten festivals die zich richten op verschillende muziekgenres en kunstvormen, zodat bezoekers en toeristen een breed scala aan culturele ervaringen kunnen opdoen.

Kinderdorp in het Begijnhofpark

Het grootste en meest avontuurlijke kinderdorp van Sinksen 2024 is te vinden in het Begijnhofpark. Hier kunnen kinderen genieten van sprookjesachtige voorstellingen, workshops en speelelementen met namen zoals Les Amics de Cruso, De Kleine Zeemeermin, en The Most Dangerous Animal In The World. Ouders kunnen ontspannen met een drankje aan de zonnige bar, waar ook verfrissende ijsjes verkrijgbaar zijn.

Kom op zondag 19 mei zeker langs bij de UiTPAS caravan in het kinderdorp. Hier kun je gratis je UiTPAS Zuidwest aanmaken, punten sparen of inwisselen voor leuke voordelen en cadeaus!

Wanneer

  • Zaterdag 18 mei 2024 van 13:00 tot 20:00
  • Zondag 19 mei 2024 van 13:00 tot 20:00
  • Maandag 20 mei 2024 van 13:00 tot 20:00

Klaar om verassende momenten in Kortrijk te beleven? Boek rechtstreeks via onze website en betaal minder dan op andere bookingsplatformen.